Hoe werkt de Pro-Vida

Hoe werkt de Pro-Vida

De Pro-Vida maakt hele kleine belletjes, nanobubbels. Wat zijn nanobubbels eigenlijk? Het zijn minuscule luchtbelletjes, zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien.

Wist u dat?

“Nanobellen zijn kleiner dan 100 nanometer. Even ter vergelijking: de dikte van een menselijke haar is ongeveer 80.000 nanometer.”

Het grote voordeel daarvan is dat de luchtbelletjes niet meteen naar boven drijven, maar ze blijven in het water waardoor ze effectief kunnen zijn en hun doel bereiken. Grotere bellen stijgen op, gemiddeld blijft daarvan slechts 7% in het water achter. Nanobellen halen het eind van de leiding in uw kas en komen dus effectief bij de plant aan. De druk in het belletje is praktisch even groot als daarbuiten waardoor ze onder laboratorium omstandigheden wel tot 6 maanden in het water blijven zweven. De zuurstofoverdrachtssnelheid is daardoor zo'n 6.500% efficiënter dan technieken met macrobellen.

Hoe werkt de Pro-Vida?

  • De Pro-Vida maakt nanobubbels. In die nanobubbels zit pure zuurstof en dat mengen we met het water.
  • De Pro-Vida bevat ook een zuurstofconcentrator waardoor we in staat zijn om met 95% zuurstof te werken in plaats van met gewone lucht waar maar 20% zuurstof in zit.
  • Afhankelijk van het type produceert de zuurstofgenerator 5, 10, 15 of 20 liter zuurstof per minuut.

Plug-and-play

De unit kan heel eenvoudig aangesloten worden op de dagvoorraad-tank, een silo of bassin. In de meeste gevallen is de installatie dus redelijk eenvoudig. Vaak wordt de Pro-Vida geïnstalleerd op een tank van waaruit het water naar de kas gaat. Dat kan een dagvoorraad-tank zijn of bijvoorbeeld een regenwatersilo van waaruit het behandelde water mengt met het water uit de schoondrainwatersilo. Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden, vraag ons om advies op maat.

De Pro-Vida verbruikt alleen stroom, de zuurstofgenerator heeft slechts jaarlijks onderhoud nodig.

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688 336
info@aquamar.nl

Certificering

ISO-9001