Nieuws

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws, mededelingen of artikelen waarin de Aquamar Pro-Vida in het nieuws is. Zie ook onze Referenties-pagina.

Pro-Vida in de KVK Innovatie Top 100 lijst

Innovatie Top 100

De Pro-Vida heeft een plek in de KVK Innovatie Top 100 lijst van 2022 bemachtigd! Vandaag (dinsdag 4 oktober 2022) presenteerde KVK de 100 meest innovatieve mkb-bedrijven in alfabetische volgorde. Welke plek we gehaald hebben wordt op 30 november bekend gemaakt in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Bekijk ook kvkinnovatietop100.nl voor meer informatie.


De Aquamar Pro-Vida op Groentenieuws

"We hebben echt een solide kast gebouwd in de loop der jaren”

Groentenieuws, 2 juni 2022

Tholen - “Elke keer een stukje beter.” Dat is natuurlijk waar elke producent voor gaat, en dat geldt ook voor Aquamar. Het principe van de Pro-Vida nanobubbel-generatoren die het bedrijf maakt, is sinds jaar en dag hetzelfde. Maarten Kramer van Aquamar licht het belang van zuurstof in het water uit.

“Zuurstof is lange tijd een ondergeschoven kindje in de tuinbouw”, vertelt Maarten. “Maar we zien nu wel dat telers beginnen zich er steeds meer bewust van te worden hoe belangrijk waterkwaliteit is voor de plant.”

Daarbij geldt het credo: niet te weinig, maar ook niet te veel. “Is je zuurstofniveau te laag, dan gaat de biofilm veel harder groeien, en de bacteriedruk wordt hoger. Een te hoog zuurstofniveau kan volgens sommige deskundigen ook leiden tot verschijnselen in de plant, al zijn daar de meningen over verdeeld.” Ook neemt zuurstof af door diverse factoren: tijd, warmte, organische vervuiling en biofilm.

Aquamar adviseert dan ook een specifiek zuurstofniveau: “Ongeveer 20-35 mg/L in het dagbassin of de mengbakken afhankelijk van de situatie, en een range tussen de 18 en 25 mg in de kas.”

Lees het volledige artikel op Groentenieuws.

Contact

Aquamar Disinfection Products
Foksdiep 61
8321 MK URK
Nederland
0527-688 336
info@aquamar.nl

Certificering

ISO-9001